Recent Posts

Archive

Tags

No tags yet.

Huurrecht: Ontbinding huurovereenkomst

Het Gerechtshof Den Haag heeft bij arrest van 10 december 2019 geoordeeld dat de huurovereenkomst ten aanzien van de woning van huurder wordt ontbonden, omdat huurder zich niet als een zogenaamd goed huurder heeft gedragen.


Huurder heeft in strijd gehandeld met het onderhuur-verbod uit de algemene huurvoorwaarden door de sleutel van zijn woning aan een vriend te geven. Na een overlast melding door de buren is verhuurder met de wijkagent een kijkje gaan nemen, waarbij bleek dat in de woning 9 Bulgaarse mensen verbleven, die lieten weten € 1.100,- te hebben betaald. De verklaring van huurder dat de vriend aan wie hij de sleutel had gegeven tijdens zijn vakantie van drie weken naar St. Tropez in die periode op de woning zou passen na zijn terugkomst was verdwenen, strookt niet met zijn op een ander moment gedane mededeling dat hij zijn vriend direct na terugkomst van zijn vakantie zou hebben laten weten de woning te moeten verlaten. Ook de melding van omwonenden, waaruit duidelijk werd dat al twee maanden overlast bestond, is hiermee in strijd.


Het Gerechtshof heeft de huurovereenkomst ontbonden, met veroordeling van huurder in de proceskosten en ontruiming van de woning binnen 30 dagen, nu in de woning (mogelijk) mensen zouden wonen.


De volledige uitspraak is hier te lezen: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:GHDHA:2019:3159Contact

Citylex!

Follow

  • FB Business
  • Mr. J.M.F. Honders

Links

Deze site

Orde van Advocaten

©2020 by Citylex

Het advocatenkantoor is tevens actief in de volgende locaties:

Barendrecht, Vlaardingen, Pernis, Hillegersberg, Kralingen, Crooswijk, Katendrecht, Kop van Zuid, Feijenoord, De Zweth, Schiedam, Heijplaat, Terbregge, Ommoord, Delft, Den Haag, Maassluis, Rozenburg, Zwartewaal, Spijkenisse, Poortugaal, Oud-Bijerland, Ridderkerk, Alblasserdam,  Hendrik-Ido-Ambacht, Dordrecht, Kinderdijk, Krimpen aan de Lek en Capelle aan den IJssel.